donderdag 8 juni 2017

Harry Bordon & Frans Poptie & zijn solisten - Sjei oet (1956) (Columbia D.H. 643 mtx CF 3193) (78rpm)

Henri Charles (Harry) Bordon (Venlo, 14 september 1921 - Amsterdam, 3 november 1980) is voornamelijk bekend als zanger, maar heeft tijdens zijn leven vele baantjes gehad.
Van oorsprong bakkersleerling werkte Harry tot na de Tweede Wereldoorlog als bakkersknecht in Geleen. In Remscheid (Duitsland) genoot hij een muzikale opleiding, waarmee hij cabaretier werd. Hij schreef zijn eigen teksten. Hij woonde onder andere in Maastricht en Geleen.

Met de Geleense Dizyband trok hij door Limburg met zijn sketches en liedjes. Hij was een snelle tekstschrijver, het bekende 'Wie sjoeën ós Limburg is' zou tijdens de nachtmis in 1949 zijn ontstaan. De meeste van Bordons liedjes zijn in deze periode geschreven.
De zanger stapte over naar het Zuid-Nederlands Ontspanningsgezelschap van Emile Feyten, dat met een revue-achtig programma wekelijks uitverkochte zalen trok. Het orkest werd ondersteund door het Fonds voor Sociale Instellingen van de Staatsmijnen, erg actief in het organiseren van ontspanning voor de duizenden ondergronders en beambten.
Harry Bordon & Frans Poptie & zijn solisten - Sjei oet


Geen opmerkingen:

Een reactie posten