dinsdag 14 november 2017

Skymasters olv Bep Rowold & Karel van der Velden - Breng 's zaterdags iets voor je vrouwtje mee (1954) (Philips P 17339 mtx AA 17339.2 H) (78rpm)


The Skymasters was een Nederlands radio-orkest en -big band van 1946 tot 1997.
Ze maakten hun radiodebuut in januari 1946. Het orkest werd opgericht door Willy Schobben, Bep Rowold en Pi Scheffer in 1945[1] in opdracht van de AVRO en trad de eerste maanden op onder de naam Red White and Blue Stars o.l.v. Willy Kok. Willy Kok trok zich terug en het orkest ging door onder leiding van trombonist/arrangeur Pi Scheffer.

 
De populariteit was te danken aan het feit dat het orkest wekelijks twee- of driemaal per week op de radio was te beluisteren met pittige big band swingnummers en prima zangnummers. Als zangeres was Annie de Reuver aan het orkest verbonden. In 1946 werd op Schiphol een korte bioscoopfilm opgenomen. In de loop van 1947 verliet Annie het orkest. Zij werd opgevolgd door Karel van der Velden. Daarnaast kwamen Pi Scheffer (tevens de belangrijkste arrangeur) en saxofonist Jan Meijer voor de zangmicrofoon. Pi Scheffer verkoos in 1951 een baan in het onderwijs. Zijn opvolger was alt-saxofonist Bep Rowold.


Skymasters olv Bep Rowold & Karel van der Velden - Breng 's zaterdags iets voor je vrouwtje mee

 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten